Tech Summit: Smart Logistics

Tech Summit: Smart Logistics

1 juni – Tijdens het Smart Logistics-congres gaan ervaringsdeskundigen uit de haven-, distributie- en productiesector en experts uit de academische wereld met elkaar in dialoog over de nieuwe mogelijkheden in het domein van slimme logistiek.

Ongetwijfeld heeft u digitalisatie al omarmd om dagelijkse processen in uw onderneming efficiënter, makkelijker of beter te maken. Maar hoe verweven zijn deze technologieën al met uw logistieke processen? Is uw productieflow slim geautomatiseerd? Weet u wat er met uw goederen gebeurt wanneer ze de haven uitvaren? En hoe helpt technologie u om uw distributieprocessen af te stemmen op actuele behoeften?

Ontdek de mogelijkheden tijdens het Smart Logistics-congres.

En u? Welke voordelen kunt u halen uit digitalisatie?

Laat u op 1 juni inspireren tijdens de Tech Summit. Praktische bedrijfscases, interessante ideeën en sprekende resultaten van wetenschappelijk onderzoek zorgen ervoor dat u beter gewapend de toekomst tegemoetgaat.

Voor deze vierde editie gaan we opnieuw volledig digitaal. Dankzij de livestream maakt het niet uit van waar u ons volgt, want via de chat en Q&A bent u nog steeds dichtbij.

PROGRAMMA

15.00 uur
Het belang van slimme logistiek,
Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Slimme logistiek in de haven

Onze haven is het hart van een indrukwekkend logistiek netwerk. Het is van cruciaal belang dat deze transportketen steeds zo efficiënt mogelijk functioneert. Stond u al stil bij de mogelijkheden die in dit vraagstuk weggelegd zijn voor slimme technologieën?

15.10 uur
Het ontstaan van een platform voor maritieme logistiek. Het verhaal van Dockflow door Michiel Valee, tech lead Dockflow

15.20 uur
Optimalisatie in de scheepvaart. Het verhaal van Toqua door Casimir Morobé, medeoprichter Toqua

15.30 uur
De kansen voor een slimmere haven, in gesprek met Kenneth Sörensen, professor aan de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen

Slimme logistiek in het distributieproces

Distributie van goederen blijft alomtegenwoordig. Bij momenten is het absoluut nodig om snel te schakelen. Maar hoeveel versnellingen hoger geraakt u dankzij innovatieve technologische toepassingen? Welke technologieën kunnen de distributiesector verder door elkaar schudden?

15.40 uur
De nieuwste technologieën binnen automatisatie. Een update door Stijn Wouters, salesmanager Dematic

15.50 uur
De trends en toepassingen binnen bedrijven. Een gesprek met:

  • Filip De Neve, Associate Director, Markets Logistics Becton Dickinson
  • Prof. Roel Gevaers, professor aan de faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie van de Universiteit Antwerpen

Slimme logistiek doorheen het productieproces

Uw productievloer vraagt blijvende innovatie, zowel in wat u produceert als hoe u dat doet. Maar stond u al stil bij de voordelen van gedigitaliseerde en efficiëntere productieprocessen? Wat met uw logistieke flow, nu de roep klinkt naar meer lokaal produceren en consumeren?

16.15 uur
Het nieuwe productieproces, een gesprek met:

  • Gijs Hoppenbrouwers, medeoprichter Twikit
  • Prof. Jouke Verlinden, professor aan de faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen

16.35 uur
Samen de toekomst tegemoet, een gesprek met Prof. Silvia Lenaerts, vicerector Valorisatie & Ontwikkeling aan de Universiteit Antwerpen