Antwerp Innovation Night 2022

Antwerp Innovation Night 2022

Antwerpen is dé ondernemersregio bij uitstek en excelleert op het vlak van innovatie. Het is dé regio waar het baanbrekend onderzoek van de universiteit en de hogescholen van de associatie (AUHA) zijn weg vindt naar de markt.

Tijdens de Antwerp Innovation Night van 15 maart 2022 brengt Antwerp.SRL alle innovatieve spelers uit de regio samen voor een feestelijke avond.

Geen feest zonder apotheose. En daarvoor zorgt Philip Eykerman, president human nutrition & health en head of M&A, DSM. Hij dompelt je onder in de innovatiestrategie van het beursgenoteerde Nederlandse chemieconcern.

Maar liefst 15 onderzoekers en teams maken kans op een van de twee AHA! awards van 2021. In de categorieën ‘Promising’ en ‘Achieved’ bekronen we die avond zowel een veelbelovend talent als een gevestigde waarde.

Voor het eerst zetten we ook innovatieve bedrijven uit onze regio in de kijker. Uit de inzendingen weerhield de jury drie groeibedrijven die al een mooi parcours gereden hebben . Zij dingen naar de innovatie-award. Uit de start-up scene werden 3 bedrijven genomineerd die kans maken op de ‘one-to-watch’-award. Ook hier bekronen we in elke categorie een ultieme winnaar.

 

18.00
Onthaal

18.30
Dubbelinterview met Silvia Lenaerts, vicerector Valorisatie en Ontwikkeling UAntwerpen
en Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

18.45
Keynote: Innovatie door de ogen van Philip Eykerman, president human nutrition & health en head of M&A, DSM

19.15
Feestelijke awarduitreiking

Wie wint de AHA! award in de categorie ‘Achieved’ en ‘Promising’ bij de onderzoekers?

Wie wint de ‘One-to-watch’ en de innovatie-award bij de bedrijven?

20.15
Netwerkreceptie