Spin-off Froomle ontwikkelt machine learning bot

Door AntwerpSRL op 03/01/2017 - 13:22

Telenet gaat in zee met Froomle, een spin-off van de Universiteit Antwerpen. De klanten kunnen drie maanden lang een machine learning bot uittesten. 

Klanten van Telenet kunnen de komende drie maanden te rade bij het testproject ‘Mr More’, een Facebook Messenger chatbot die aan de hand van vraag en antwoord suggesties biedt doorheen het brede Play More aanbod van Telenet.

Froomle ontwikkelde de zelflerende recommendation engine die aan de basis ligt van Mr More. Klanten kunnen op Facebook Messenger een chatgesprek aangaan met de applicatie, die hen op basis van Froomle’s machine learning technologie te woord staat. Aan de hand van gerichte vragen waar de klant op antwoordt, gidst Mr More de klant naar de beste suggesties. Het is een primeur dat een Belgisch bedrijf een messenger bot gebaseerd op machine learning technologie gebruikt als gidsfunctie in een entertainmentcatalogus.

Mr More is vanaf vrijdag 16 december beschikbaar als testversie voor het brede publiek. Klanten kunnen gedurende drie maanden gebruik maken van de ‘messenger bot’, op iOs en Android.

Froomle, een spin-off van UAntwerpen, gelooft dat user experiences veel slimmer en relevanter moeten zijn dan vandaag het geval is. “Onze machine learning software stelt consumentgerichte bedrijven in staat om hun user experiences slim en relevant te maken op basis van historische interactie data”, vertelt prof. Bart Goethals.

Test het zelf op http://m.me/playmorebe !