Innovatieve badge in primeur op evenement Antwerp.SRL

Door AntwerpSRL op 12/10/2015 - 10:39

 

badgeOp maandag 12 oktober organiseert Antwerp.SRL een evenement over slimme logistiek. Tijdens het evenement pakt UAntwerpen uit met een primeur: een badge waarmee de deelnemers meteen hun mening kunnen laten horen. 

Antwerp.Smart Region Link organiseert op geregelde tijdstippen evenementen om ondernemers en academici met elkaar in contact te brengen. Op maandag 12 oktober draait alles rond transport en logistiek.

De manier waarop we goederenstromen organiseren heeft een grote impact op de maatschappij. Een efficiëntere logistieke keten zorgt voor meer armslag van onze economie. En innovatieve technologie zoals Internet of Things kan daarbij helpen.

Marc Verelst, manager van de ‘Physical Distribution’ onderzoeksportfolio van het Procter & Gamble Supply Network Innovation Center, is de centrale spreker. Na het plenaire gedeelte volgen er sessies rond logistiek binnen het fijnmazig stedelijk netwerk en rond langeafstandslogistiek.
Tijdens die sessies mogen ook de deelnemers hun stem laten horen. Daar zullen ze hun deelnemersbadge voor kunnen gebruiken. Prof. Maarten Weyn, verbonden aan de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen van UAntwerpen, ontwikkelde het innovatieve votingsysteem.

“Op congressen en studiedagen dragen alle deelnemers een badge met hun naam op”, legt Weyn uit. “Handig, maar veel ben je verder niet met dat kleinood. Daar brengen wij nu verandering in: in de badge verwerkten we een votingsysteem. Tijdens het debat zullen de moderatoren vragen stellen aan het panel én aan het publiek. Alle aanwezigen kunnen stemmen, de resultaten worden meteen bekendgemaakt. Afhankelijk van je antwoorden krijgt je badge ook een corresponderend kleurtje. Zo kan iedereen op de netwerkreceptie achteraf meteen zien hoe je over de zaken denkt.”
Op de receptie hoeven de aanwezigen ook niet langer papieren visitekaartjes uit te wisselen. De innovatieve badge, die met een eenvoudige knoopcelbatterij werkt, bevat een digitaal visitekaartje, dat uitgelezen kan worden met een gsm. Te laat arriveren op je sessie behoort ook tot het verleden: het schermpje in de badge vertelt je dat je sessie gaat beginnen.