Evenementen

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Kijken met geluid en luisteren of alles nog goed werkt

SRL
Wanneer: 20/12/2018 - 14:30 - 18:00
Prijs: Gratis

Geluid geeft tal van mogelijkheden. Op 20 december stelt de Universiteit Antwerpen haar 3D SONAR voor, een revolutionaire techniek om te kunnen kijken met behulp van geluidsgolven. Daarna legt Cronos uit hoe geluid kan worden gebruikt voor het inplannen van een preventief onderhoud. Ook andere mogelijke toepassingen van geluid in een industriële context worden toegelicht.

Geluid biedt zo veel meer toepassingen dan we denken. Wist u dat we met een akoestische camera ook kunnen zien? Filmen met een klassieke camera vraagt ideale lichtomstandigheden. Wanneer de lucht door stof, rook of mist vervuild is of wanneer de lichtomstandigheden niet optimaal zijn, brengt een gewone camera weinig soelaas. Dat is anders bij een akoestische camera die aan de hand van geluidsgolven de omgeving aftast.

De 3D SONAR is geïnspireerd op het echolocatiesysteem van vleermuizen. Dit systeem maakt geavanceerde interactie met de omgeving mogelijk op een zeer kostenefficiënte manier. De technologie is uiterst interessant voor landbouw- en mijnbouwmachines, autonoom rijdende wagens maar ook voor veel industrie 4.0-toepassingen.

In het eerste deel van deze sessie zal professor Jan Steckel ingaan op de details van actieve en passieve akoestische detectie. Hij licht onder andere AirLeakSLAM toe, een tool om automatisch persluchtlekken te detecteren in industriële omgevingen. Jan Vanderzande, Piotr Scheibe en Sven Nevelsteen verbonden met Cronos vertellen in het tweede deel hoe akoestische technologie helpt bij het uitwerken van innovatieve toepassingen voor preventief onderhoud. Samen geven ze een goed beeld van de mogelijkheden van akoestische signaalverwerking voor bedrijven die volop de industrie 4.0-kaart willen trekken.

Programma

14.30 uur
Onthaal

15.00 uur
Zien met een akoestische camera door Prof. Jan Steckel, Universiteit Antwerpen/ Flanders Make

16.00 uur
Akoestiek in industriële toepassingen door Jan VanderzandePiotr Scheibe en Sven Nevelsteen, Cronos / Innovation Unplugged / Enginity

16.45 uur
Netwerkreceptie

 

Details

Date:
20/12/2018
Time:
14:30 - 18:00
Cost:
Gratis
Website:
https://www.voka.be/activiteiten/kijken-met-geluid-en-luisteren-alles-nog-goed-werkt

Organisator

Antwerp.SRL
Phone:
032653720
Email:
Website:
www.antwerpsrl.be

Locatie

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1, Antwerpen, 2020 België
+ Google Maps