Evenementen

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Big data analyse in de echte wereld

SRL
Wanneer: 30/09/2016 - 14:00 - 17:00
Prijs: Gratis

De Voka – Kamers van Koophandel lanceren in 2016 een nieuw initiatief rond Industrie 4.0. Wat deze vierde industriële revolutie inhoudt? Een verzameling van technologische innovaties gaande van automatisatietechnieken tot data-uitwisseling en digitalisering. Om innovatie bij Vlaamse ondernemingen onder de aandacht te brengen, organiseert Voka diverse roadshows in heel Vlaanderen.

Op vrijdag 30 september zijn we opnieuw te gast bij Universiteit Antwerpen. Het detecteren van fraude en cybercrime, het voorspellen van klantengedrag of zeldzame ziektes, patronen zoeken in treinvertragingen, … Het is maar een kleine greep uit de ontelbare toepassingen die voortvloeien uit big-data-analyse. De huidige technologie met mobiele toestellen, sensoren,  enzovoort die continu met het internet zijn verbonden, genereert een grote hoeveelheid aan gegevens.

De toegenomen rekenkracht van computers zorgt ervoor dat er veel meer mogelijkheden zijn om al die gegevens te verwerken en te gebruiken. Ook bedrijven en organisaties beseffen stilaan dat die gegevens extra inzichten en zelfs nieuwe diensten of producten kunnen opleveren.

Kom op 30 september naar dit gratis evenement bij de Universiteit Antwerpen en werp een exclusieve blik achter de schermen van deze toponderzoeksinstelling. Aan de hand van een concrete bedrijfscase krijgt u een beeld van hoe industrie 4.0 onze leefwereld fundamenteel verandert.

Organisator

Antwerp.SRL
Phone:
032653720
Email:
Website:
www.antwerpsrl.be

Locatie

Campus Middelheim
Middelheimlaan 1, Antwerpen, 2020 België
+ Google Maps